Lexus construiește un hoverboard cu aburi

Hoverboard-Lexus

Lexus construiește un hoverboard cu aburi

Producătorul auto de lux din Japonia, Lexus, a conceput o lovitură deosebită de PR: acesta introduce pe piață un hoverboard răcit cu azot lichid, care este prezentat într-un video plutind deasupra unei pături de aburi.

Anul trecut compania Hendo a atras multă atenție printr-un proiect Kickstarter. Compania vrea să construiască primul hoverboard adevărat, de forma unui skateboard care plutește în aer, precum cele văzute în filmul science fiction “Înapoi în viitor II”. Peste 500.000 de dolari a adunat Hendo, fix de două ori cât a sperat să adune. Dar până acum nu se poate prezenta nimic mai mult decât primul prototip, deși pe pagina Kickstarter și pe Facebook, dar și pe pagina firmei mamă Arx Pax există fotografii din care se poate vedea faptul că s-au înregistrat progrese majore. Timpul este perfect, pentru că în film este fix 21 octombrie 2015 data în care Marty McFly sosește și îi surprinde pe fani zburând pe un hoverboard.

Poate Hendo pregătește sosirea la timp a hoverboardului în secret. Ar putea de asemenea ca o altă companie să câștige cursă înapoi către viitor. Producătorul de automobile de lux Lexus a anunțat acum într-un comunicat de presă că va dezvolta hoverboard-ul viitorului.

Există chiar și un video și fotografii prezentate de compania fiică Toyota care rpezintă un skateboard plutitor. În utilizare însă nu poate fi văzut cel puțin deocamdată acest hoverboard, chiar și video-ul se încheie înainte de un utilizator să se urce pe acesta.

Și prototipul celor de la Lexus funcționează precum placa celor de la Hendo, dispozitivul din plăci de metal este propulsat de câmpuri magnetice și astfel este ținut într-o stare de plutire.

Deși hoverboardul celor de la Lexus pare să plutească deasupra unei podele de beton, dar sub aceasta sau în interiorul ei ar trebui să se regăsească suprafețe de metal. Lexus înspși specifică faptul că la placa sa utilizează magneți permanenți răciți cu azot lichid, combinați cu superconductori. De asemenea se folosește aburul pentru a ridica placa din părțile sale laterale, iar aspectul de navetă spațială a plăcii este cauzat de sistemul performant de răcire. Proiectarea dispozitivului este tipică pentru Lexus, acesta este încoronat de un suport de lemn din bambus.

http://www.n-tv.de/technik/Lexus-baut-dampfendes-Hoverboard-article15366596.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 64