LG dezvoltă un display cu diagonala de 77 de inch

Viitorul este flexibil: LG prezintă un display transparent cu diagonală de 77 de inch, care poate fi îndoit complet. Display-ul nu va putea fi integrat în televizoare, ci poate utilizat doar ca și panou de afișaj.

Producătorul sudcoreean LG a prezentat un display OLED cu diagonala de 77 de inch, care este în același timp flexibil și transparent. El poate fi rulat la fel ca un covor, până la o rază de 80 de milimetri, fără ca funcțiile sale să fie afectate. În ciuda flexibilității ridicate, ecranul oferă o rezoluție UHD de 3840×2160 pixeli.

Display-ul nu va putea fi integrat în televizoare, chiar dacă un afișaj care poate fi rulat similar unui ecran de proiecție este o priveliște încântătoare. LG ne arată într-o poză cum ar trebui să arate acest lucru. În poză se poate vedea imaginea unui magazin de modă, în care un model prezintă diverse articole de îmbrăcăminte. Prin curbarea și prin transparența sa se creează un efect 3D, iar tânăra domnișoară pare să fie direct în fața clientului.

Display-urile flexibile pe bază de OLED vor juca un rol important și la Târgul Internațional de Electronică pentru Consumatori (IFA) de la Berlin. Acolo vor fi prezentate mai multe modele de ecrane flexibile, care pot fi îndoite, rulate sau împachetate. Rivalul etern al LG pe nume Smasung a prezenta de asemenea la New York un ecran spectaculos cu OLED, care reacționează ca și cauciucul când este supus la presiune mecanică.

http://www.n-tv.de/technik/LG-wickelt-77-Zoll-Display-von-der-Rolle-article19904318.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 8 =