Liam Gallagher, Johnny Depp și astronautul Mike Massimino, noi nume la Glastonbury Festival

Organizatorii festivalului Glastonbury, celebrul eveniment anual cultural de muzică și arte din sud-vestul Angliei, au anunțat “cireașa de pe tortul” ediției din acest an, care se va desfășura între 21 și 25 iunie: Liam Gallagher, Johnny Depp și astronautul NASA Mike Massimino, conform site-ului oficial, glastonburyfestivals.co.uk.

Liderul fostei trupe legendare Oasis, Liam Gallagher, a confirmat prezența la eveniment cu noul său proiect solo The Other Stage. Show-ul va avea loc sâmbătă, 24 iunie.

În premieră la acest festival multidimensional se va afla un astronaut, americanul Mike Massimino care a zburat în spațiul cosmic în două misiuni NASA în cadrul cărora inginerul a efectuat reparații la telescopul Hubble. Acesta va susține un discurs în cadrul “The Free University of Glastonbury”, vineri, 23 iunie.

Vedeta Hollywood Johnny Depp este oaspetele de onoare al noii zone “drive-in” dedicată cinematografiei, Cinemageddon, joi, 22 iunie, mai arată sursa citată.Trupa de rock britanică Radiohead va fi cap de afiș în ziua de vineri a festivalului cântând pe scena “Pyramid” după artiști precum The XX, Royal Blood și Kris Kristofferson. Formația condusă de Thom Yorke a început vara trecută un turneu internațional după o absență scenică de aproape patru ani. Grupul, care a vândut peste 30 de milioane de albume de la înființarea sa la începutul anilor 1990, a lansat în 2016 un nou album, “A Moon Shaped Pool”.

În ziua de sâmbătă a festivalului headliner va fi formația Foo Fighters, care va evolua pe cea mai importantă scenă după The National și Katty Perry, cunoscută pentru hituri pop precum ‘I Kiss A Girl’.

Foo Fighters a lasant la 1 iunie un nou single, ‘Run’, ce face trimitere la anii 90 și se inspiră din estetica curentului “grunge” din vremea când Dave Grohl cânta în legendara trupă ‘Nirvana’.

Duminică, în ultima seară a amplului festival, headliner va fi Ed Sheeran, care va interpreta melodii de pe al treilea său album, lansat în luna martie, care a înregistrat deja mai multe recorduri de vânzări și de audiție. Cu acest nou album, artistul și-a extins sfera muzicală, cu incursiuni în folclorul irlandez, ritmurile africane și muzică rap.

Toate cele 135.000 de bilete pentru ediția din 2017 s-au epuizat încă din luna octombrie a anului trecut, în numai 50 de minute de când au fost puse în vânzare, după cum anunța la acea vreme organizatoarea festivalului, Emily Eavis, fiica fondatorului Michael Eavis. De altfel, site-ul care vindea biletele pentru festival s-a blocat înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Festivalul Glastonbury are loc în sud-vestul Angliei, la Worthy Farm, în comitatul Somerset.

Născut în 1970, la scurt timp după moartea lui Jimi Hendrix, evenimentul s-a reinventat de la o ediție la alta, iar în prezent este cel mai mare festival în câmp deschis din lume.

La ediția de anul trecut, vremea și traficul nu au ținut cu organizatorii, care au lansat un apel prin care le solicitau participanților la festival să-și amâne călătoria spre Glastonbury. Însă, publicul nu a părut descurajat, aproape 200.000 de persoane luând parte la eveniment. Printre principalele atracții s-au numărat concertele susținute de Adele, Coldplay, ZZ Top, Fatboy Slim, Cindy Lauper și Muse.

În afara muzicii, festivalul le oferă participanților spectacole de dans, teatru, circ, cabaret și alte forme de artă.

Organizatorii au anunțat că după ediția din 2017 nu va exista o ediție 2018, pentru a oferi terenului fermei pe care se desfășoară evenimentul un an de pauză pentru refacere. Potrivit The Guardian care îl citează pe Michael Eavis, ediția din 2019 nu se va mai desfășura la Worthy Farm, ci într-o zonă aflată la circa 100 de mile distanță de Pilton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2