Liberia închide cele mai multe puncte de frontieră, din cauza virusului Ebola

BtmKqdLIMAA3LJE.jpg-large

Liberia închide cele mai multe puncte de frontieră, din cauza virusului Ebola
Cele mai multe puncte de trecere a frontierei din Liberia au fost închise, iar comunitățile afectate de focarul Ebola au intrat în carantină pentru a stopa raspandirea virusului.
Centre de depistare sunt, de asemenea, în curs de înființare, la câteva puncte de intrare majore care vor rămâne deschise, cum ar fi principalul aeroport.

Între timp, cea mai mare companie aeriană din Nigeria, Arik Air, a suspendat toate zborurile spre Liberia și Sierra Leone, după ce un bărbat purtător al virusului Ebola a zburat săptămâna ttrecută spre Nigeria. Din luna februarie, virusul a ucis cel puțin 660 de persoane din Africa de Vest.
Virusul a apărut prima oară în sudul Guineei, răspândindu-se în Liberia și Sierra Leone. În prezent fiind cel mai periculos din lume. Nigeria a dat alertă de cod roşu pentru toate punctele de intrare după ce s-a confirmat că un om liberian a murit de Ebola marţi, la sosirea în aeroportul din Lagos.

Ebola ucide până la 90% din cei infectati, dar pacientii au o sansa mai buna de supravietuire dacă primesc un tratament precoce. Virusul se raspandeste prin contactul cu fluidele corpului unei persoane infectate, iar ca o măsură de precauţie, Arik Air a declarat că a luat decizia de a opri zborurile.
http://www.bbc.com/news/world-africa-28522824

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 55 =