Librarii germani împotriva Amazon

1558983689

Librarii împotriva Amazon
Asociația Librarilor acuză Amazon de deturnare de fonduri. Retailerul online ar fi abuzat de puterea sa pentru a forța reduceri. Acum, Biroul Federal al Cartelurilor din Germania intervine.

Asociația librarilor din Germania a depus o plângere la Biroul Federal al Cartelurilor împotriva retailerului online Amazon. Amazon este suspectat de a fi abuzat de puterea sa de piață în negocierea cu grupul editorial Bonnier și a întârziat livrarea de cărți ale editurii forțând astfel la reduceri mai mari la carțile online.

În disputa asupra puterii pe piață, Asociația Librarilor din Germania a depus plângere împotriva dealerului online, în fața Biroului Federal al Cartelurilor. Potrivit asociației, Amazon a întârziat la începutul lunii mai livrarea de cărți tipărite aparținând grupului editorial Bonnier (Ullsteinhaus, Piper, Carlsen). Această acțiune a determinat reduceri de preț la cărțile electronice. Cu toate acestea, Biroul Federal al Cartelurilor nu trebuie să se sesizeze automat în astfel de cazuri, iar acesta va decide penntru sine cum reacționează.

Directorul executiv al Asociației Librarilor, Alexander Skipis a declarat că cere Biroului Federal al Cartelurilor să își reia cercetările pentru a preveni acțiunile Amazon.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/streit-ueber-blockierte-auslieferungen-buchbranche-beschwert-sich-beim-kartellamt-gegen-amazon-1.2014587

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 12