Liderii G7 considera Brexit un risc major pentru creşterea economică mondială

_89812602_gettyimages-534584082

O declarație de la reuniunea G7 din Japonia spune ca un vot pozitiv ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană ar reprezenta o “amenințare serioasă pentru creșterea la nivel mondial”. În declarația sa finală, grupul a avertizat că o ieșire a Marii Britanii din UE ar inversa tendința de creștere a comerțului mondial, a investițiilor și a locurilor de muncă.

La reuniune au participat liderii celor şapte țări industrializate ale lumii. Comunicatul final a stabilit creșterea la nivel mondial ca o prioritate pentru a face față amenințărilor la adresa economiei și a securitaţii lumii.

Dar, avertizarea cu privire la consecințele economice ale iesirii Regatului Unitdin Uniunea Europeană vin deoarece Marea Britanie se pregătește pentru un referendum pe 23 iunie.

Prim-ministrul David Cameron a sustinut o campanie pentru ca Marea Britanie să rămână în cadrul blocului celor 28 de țări cu un sondaje recent care sugerează un avantaj pentru cei care susțin rămanerea în cadrul UE.

După două zile de discuții, liderii din SUA, Canada, Marea Britanie, Italia, Germania, Franța și Japonia au stabilit creșterea la nivel mondial ca o “prioritate urgentă.” Grupul a promis să ” abordeze în mod colectiv ” riscurile majore pentru creșterea economică la nivel mondial, inclusiv amenințările la adresa ordinii internaționale împotriva atacurilor teroriste și a extremismului violent.

De asemenea, ei au solicitat ca piețele internaționale să fie menținute deschise pentru a lupta împotriva tuturor formelor de protecționism și a țărilor în curs, pentru a evita deprecierile competitive ale monedelor.

http://www.bbc.com/news/business-36394905

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 15