Liderii UE ingrijorati de ceea ce se intampla in Romania, dar si impresionati de sutele de romani care au iesit in strada

IMG_1169

La o reuniune informală a Consiliului European, președintele Klaus Iohannis a fost tras la raspundere de liderii Uniunii care sunt îngrijorați de ce se întâmplă în România si au dorit sa afle explicatiile chiar de la presedinte.

”Trebuie să spun că am avut în pauzele care au fost atunci programate foarte multe discuţii cu aproape toţi liderii europeni. Lumea a vrut să ştie de la mine ce se întâmplă în România, cum evoluează situaţia şi nici nu aş putea să reiau toate discuţiile, ar dura mult mai mult, însă este important să se ştie că toţi sunt interesaţi, toţi sunt îngrijoraţi şi toţi speră ca România să facă tot ce se poate pentru a rămâne ferm pe calea statului de drept”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Șeful statului a spus că liderii europeni ”au rămas impresionați” de faptul că sute de mii de români au ieșit în stradă pentru a transmite un mesaj anticorupție. ”Toți ar regreta profund dacă România ar face pași care ar îndepărta-o de la statutul de stat de drept”, a subliniat șeful statului.

La reuniunea informală a Consiliului European din Malta, principalele teme de discuție au fost migrația și relația Uniunii Europene cu Statele Unite, după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 64