Liderul venezuelean Maduro il acuza pe Obama de distrugerea OPEC

_80056050_80056048

Liderul venezuelean Maduro cere ajutor economic

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a început un turneu internațional pentru a încerca să oprească impactul scăderii prețului la petrol și o aprofundare în recesiune. Maduro va merge mai întâi în China – o sursă majoră de credite pentru Venezuela – pentru a discuta cu președintele chinez, Xi Jinping, după care va călători în diferite țări membre OPEC să facă presiuni pentru reducerea producției de petrol, care ar stimula prețurile.

Prețurile petrolului din Venezuela au scăzut la jumătate din iunie. Țara are cea mai mare parte valută externă din exporturile de petrol și este estimată a fi cea mai mare rezervă de petrol din lume. Înainte de a părăsi Venezuela Maduro a anunțat o serie de mecanisme noi destinate abordării crizei economice a țării. Printre altele, acesta a anunţat că va crea o rezervă strategică, va numi un nou consiliu pentru funcţionarea organizației care gestionează controale de schimb valutar, precum și crearea de noi agenții pentru a gestiona distribuția de mărfuri.

Președintele Maduro a declarat că țara sa suferă consecințele unui război economic lansat de președintele american Barack Obama pentru “a distruge” cartelul producătorilor de petrol, OPEC.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-30677365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 78 =