Lidl oprește vânzarea de pungi de plastic

29508608

Lidl interzice pungile de plastic în magazinele sale. Cine are nevoie de o plasă sau pungă în interiorul magazinului trebuie să se mulțumească pe viitor cu una de bumbac sau hârtie. Astfel Lidl își respectă propriul angajament voluntar față de Ministerul Mediului și Comerțului.

După Rewe, urmează Lidl în interzicerea totală a utilizării de pungi de plastic în comerț. Compania va elimina complet din ofertă începând cu primăvara anului 2017 pungile de plastic, dăunătoare pentru mediul înconjurător, anunță Wolf Tiedemann, din consiliul executiv al Lidl. Astfel se va evita risipirea a 100 de milioane de pungi de plastic anual. Ceea ce corespunde unui volum de 3500 de tone de plastic anual.

Chiar și în filialele Lidl din Austria și Elveția nu vor mai exista pe viitor pungi de plastic, spune Tiedmann. Discounterul vrea ca prin acest pas să sprijine eforturile guvernului federal german de a reduce anual utilizarea de pungi de plastic, pentru ca până în anul 2025 numărul anual al acestora să se reducă de la 70 la 40 de pungi pe cap de locuitor. Cine are nevoie de o plasă când își face cumpărăturile la Lidl, poate opta pentru una din bumbac sau hârtie.

Înaintea celor de la Lidl aceeași decizie a fost luată și de lanțul de supermarketuri Rewe sau discounterul de articole textile KIK. Majoritatea celorlalți comercianți au luat decizia de a percepe o taxă verde pentru orice fel de pungi de plastic, aliniindu-se astfel cu campania guvernamentală de a reduce utilizarea lor.

Pentru majoritatea nemților pungile de plastic sunt oricum dispensabile. În cadrul unui sondaj reprezentativ publicat în primăvară și efectuat de institutul de cercetări de opninie, YouGov, peste jumătate din respondenți (53%) au pledat pentru interzicerea completă a pungilor de plastic în magazine.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lidl-stoppt-Plastiktueten-Verkauf-article18677901.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 59