Lidl ridică prețurile la lapte

3rog1122-1

Lidl ridică prețurile la lapte

Prin proteste masive producătorii de lapte au atras atenția în ultimele săptămâni asupra situației lor. La discounterul Lidl se arată primele efecte. Se văd oare la orizont prețuri mai mari?

După proteste masive ale fermierilor în privința prețurilor mici la lapte, discounterul Lidl plătește mai mult acum pentru un litru. Retailerul a spus că va ridica semnificativ prețul de cumpărare pentru laptele convențional de la data de 1 octombrie. Asociația Germană a Fermierilor (DBV) a raportat anterior că Lidl va crește prețurile cu cinci cenți.

Discounterul nu a dorit să ofere informații cu privire la suma exactă, din motive concurențiale. Acest semnal din partea Lidl este un pas semnificativ, pentru a sprijini producătorii autohtoni de lapte în situația lor disperată de pe piețele agricole, spune președintele DBV, Joachim Rukwied. Acum este vorba despre extinderea unor astfel de măsuri și pentru alți comercianți de alimente cu amănuntul. El se așteptă ca astfel de decizii să fie adoptate și pentru alte produse lactate, ca un sentiment corespunzător de responsabilitate.

Datorită supraproducției la nivel mondial, prețurile la lapte s-au prăbușit, iar după datele Asociației Germane de Lactate, prețurile la lapte în Germania au scăzut de la sfârșitul anului 2013 în mod continuu de la 41 de cenți la 28 cenți în prezent. La această scădere de prețuri s-a adăugat de asemenea renunțarea la contingentul laptelui și astfel la regularizarea cantităților produse în UE.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lidl-hebt-Milchpreise-an-article15914041.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =