Lidl schimbă șeful

IMG_1288
Lidl se desparte de șeful său Sven Seidel cu efect imediat. Dieferențele de opinie au condus la această decizie. Există deja și un succesor.

Discounterul de alimente Lidl se desparte de directorul său general, Sven Seidel. Directorul în vârstă de 43 de ani va trebui să plece imediat, spune compania. El va părăsi compania pe motiv că există diferențe de opinii în privința strategiei comerciale. Urmașul de la vârful celui mai mare discounter din Europa este Jesper Hojer.

În presă Seidel a primit porecla de “dictator minier”. “Să te adresezi colegilor cu prenumele este un semn de apreciere” a tot repetat Seidel. Directorul lanțului de discount Lidl a ordonat tuturor angajaților în urmă cu un an să se adreseze colegilor pe numele mic.

Acum Lidl nu ține un secret faptul că Seidel a avut diferențe de opinii cu conducerea. Din anumite cercuri se spune că Seidel se sfătuia de multe ori cu directorul grupului Schwarz, Klaus Gehrig, care aparține tot de Lidl. Potrivit Heilbronner Stimmer, Gehrig a fost nemulțumit de sumele cheltuite cu sponsorizarea handbalului.

Urmașul Hojer lucrează de zece ani la Lidl. Viitorul director în vârstă de 38 de ani a fost responsabil recent de achizițiile internaționale. Lidl a înregistrat recent un plus al vânzărilor de fix zece procente, pentru un total de 64,6 miliarde de euro. Fix o treime dintre venituri au fost obținute în Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lidl-tauscht-den-Chef-aus-article19691310.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 17 =