LIMBAJUL CORPULUI

body-language-reading-is-important-use-body-language-cardsLimbajul corpului

Pentru a transmite mesajul pe care doreşti să îl transmiţi unui public sau unei persoane, este foarte important care este limbajul corpului tău. Te susţine sau te trădează. Uite nişte sfaturi simple care te vor ajuta să trimiţi cât mai sigur şi eficient mesajele.

1. Menţine o poziţie hotărâtă. Dacă doreşti să transmiţi oamenilor că eşti sigur pe tine trebuie să stai cu picioarele aliniate cu umerii, să îţi distribui greutatea corpului pe ambele picioare în egală măsură, umerii drepţi şi cu corpul îndreptat spre ceilalţi. Niciodată să nu stai cu picioarele sau mâinile încrucişate sau cu mâinile în şold.

2. Fi atent la poziţia braţelor. Când explici o idee este bine să gesticulezi (nu exagerat), dar cu palmele deschise şi degetele împreunate. Nu te juca cu părul, cu unghiile, nu sta cu mâinile în şold, etc. Cel mai indicat este să stai cu braţele deschise, palmele deschise şi să le mişti atât cât este nevoie.

3. Ai grijă la mimica feţei. Relaxează-ţi muşchii feţei şi zâmbeşte. Încearcă să nu arăţi că ai emoţii, chiar dacă ai. Este important să fi natural şi expresiv, dar din nou, nu exagerat.

Aşadar aveţi grijă ce mesaj transmiteţi cu limbajul corpului nu doar verbal, mai ales că un mesaj este comunicat doar 7% prin cuvinte, prin limbajul corpului 55% şi 38% prin tonalitatea vocii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =