Lindt cumpără rivalul american Russell Stover din dorinţa de expansiune

_76241719_76241714

Lindt cumpără rivalul american Russell Stover din dorinţa de expansiune
Firma de ciocolată elvețiană Lindt & Sprüngli este de acord să cumpare rivalul american Russell Stover. Lindt a declarat ca preluarea îl va ajuta sa se extinda in Statele Unite, ceea ce il va eticgeta drept al treilea cel mai mare producător de ciocolată din America de Nord. Însă a declarat că nu va dezvăluii prețul de achiziție al afacerii.

Lindt, cunoscut pentru bile de ciocolată și iepurași de ciocolată împachetati cu folie aurie, a anuntat ca îşi va extinde acum gama de ciocolată vândută în Statele Unite pentru a include o varietate de produse de la Russell Stover, inclusiv ciocolată fără zahăr.
Firma a mai spus ca se asteapta ca tranzactia sa stimuleze veniturile sale începând din 2015, și că, drept urmare, ar inregistra 1,5 miliarde de dolari în vânzări anuale în America de Nord.

Russell Stover detine marca Whitman in SUA. Este cunoscută pentru produsele sale din ciocolată ambalate în cutii și are patru fabrici de ciocolata din SUA, și, de asemenea,  va deschide si un lanț de 35 de magazine. Compania americană are în prezent vânzări anuale de aproximativ 500 de milioane de dolari. Ambele firme sunt de părere că fuziunea este “o potrivire strategica perfecta”.
http://www.bbc.com/news/business-28289764

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 6