Lindt și bomboanele Forrest Gump

urn-newsml-dpa-com-20090101-140713-99-02771-large-4-3

Lindt și bomboanele Forrest Gump
Compania elvețiană de ciocolată Lindt a prins evident gustul unor bomboane. Insideri raportează că aceasta vrea să preia producătorul de dulciuri Russel Stover. Compania din SUA a devenit cunoscută pentru produsele sale din ciocolată în filmul Forrest Gump, de la Hollywood.

Producătorul elvețian de ciocolată Lindt vrea, potrivit unui raport al Financial Times, să preia producătorul american de dulciuri Russel Stover. Ambele părți au fost pe punctul de a ajunge la un acord, raportează ziarul.

Anunțul privind afacerea ar putea avea loc cât mai devreme, chiar săptămâna următoare, scrie ziarul, citând surse din interior. Se vorbește de un preț de cumpărare de aproximativ 1,4 miliarde de dolari (1,03 miliarde de euro).

După prezentarea bilanțului, Russel Stover are în prezent o cifră de afaceri anuală de aproximativ 600 de milioane de dolari. Pentru Lindt achiziția ar fi o ancoră pe piața profitabilă din SUA. Russel Stover este în prezent în mâinile familiei de antreprenori Ward. Banca de investiții Goldman Sachs se ocupă de la începutul acestui an de afacere.

Russel Stover a fost cunsocut în toată lumea prin intermediul filmului “Forrest Gump” premiat cu Oscar, avându-l pe Tom Hanks în rolul principal. Forrest Gump este înfațișat în peliculă stând pe o bancă din parc, meditând despre viață în timp ce mănâncă ciocolată. “ Mama mea a spus dintotdeauna că viața este ca o cutie de bomboane de ciocolată. Nu știi niciodată ce ai să primești. “ Citatul este considerat unul dintre cele mai celebre citate din istoria recentă a cinematografiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lindt-will-Forrest-Gump-Pralinen-schlucken-article13203956.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =