Liniile aeriene cele mai sigure din lume

753658fec536d819844526beb2820c01Cine se urcă într-un avion, vrea în primul rând să ajungă cât mai rapid la destinație. Dar un factor de importanță și mai mare decât timpul petrecut în călătorie este siguranța pasagerilor. Un studiu relevă cele mai sigure 60 de companii aeriene. Două companii germane se plasează pe poziții fruntașe.

Cele mai sigure cinci companii aeriene de la nivel mondial provin, după cercetările experților de la Hamburg pe domeniul incidentelor aviatice, din spațiul asiatico-arab. Precum s-a întâmplat și în studiul anterior, în anul 2015 topul a fost condus de Cathay Pacific, originară din Hong Kong, fiind considerată încă o dată cea mai sigură companie aeriană din cele 60 studiate.

Apoi urmează Emirates din Dubai, Eva Air din Taiwan, Qatar Airways din Qatar, dar și compania chineză Hainan Airlines. Asta reiese dintr-un raport al Biroului de Incidente Aviatice de la Hamburg, “Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre” (JACDEC) emis pentru revista aviatică Aero “International”.

Prima companie europeană din top este KLM abia pe locul șase. În continuare în top zece există companii aeriene precum Air New Zealand pe locul 7, sau din Emiratele Arabe Unite Etihad Airways pe locul 8, Japan Airlines pe 9 sau TAP din Portugalia pe poziția a zecea. Companiile aeriene germane Lufthansa pe locul 12 și Air Berlin de pe locul 20 au prins, cu toate acestea, poziții relativ fruntașe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Diese-Airlines-fliegen-am-sichersten-article16745591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 48