LINISTEA CITI

  • citiCitigroup liniștește investitorii

Situațiile financiare anterioare ale marilor bănci din SUA s-au arătat dezamăgitoare. Citigroup surprinde totuși în mod pozitiv. Câștigurile pe acțiune pentru acționari și analiști sunt satisfăcătoare. Exista probleme în altă parte.

 

În ciuda unor venituri mai scăzute, gigantul bancar american Citigroup a convins pe toată lumea prin acest început de an. Aceasta a surprins printr-un profit mai bun decât era de așteptat. Profitul a urcat ușor de la 3,81 miliarde de dolari la 3,94 miliarde în primul trimestru din 2014. Iar pe acțiune câștigul a fost de 1,30 dolari, în loc de 1,14 dolari cât se așteptau analiștii.

 

Cea de-a treia cea mai mare bancă din Statele Unite a beneficiat de o pierdere mai mică rezultată din moștenirile sale. Astfel că activele neperformante ce datează încă din anul 2008 la apariția crizei financiare au provocat o pierdere de 292 milioane de dolari. Cu un an înainte aceasta s-a ridicat la 798 milioane de dolari. De asemenea, banca a mai avut de suportat cheltuieli de judecată, fiind implicată într-un caz de fraudă la o bancă de a sa din Mexic.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Citigroup-beruhigt-die-Anleger-article12660186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2