LINISTEA 50+

0x6003 obiceiuri de dezvoltat până la vârsta de 50 de ani

 Conform Centrului de Cercetare pentru Pensionare de la Colegiul Boston, majoritatea oamenilor riscă să aibă un declin al stilului de trai odată cu pensionarea. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru persoanele cu vârsta de 40 de ani, pentru a evita acest declin.

1. Fă un calcul să vezi cât ai cheltui într-un an dacă ai fi pensionar. Pentru asta trebuie să îţi defineşti ce fel de viaţă vrei să ai după pensionare. Ce vrei să faci, ce hobby-uri vrei să îţi satisfaci, ce costuri importante ai, cât vei cheltui pe întreţinerea sănătăţii, etc.

2. Vezi dacă economiseşti destul. Fă un calcul să vezi ce pensie vei primi de la stat şi dacă cu această sumă poţi să îţi oferi viaţa visată.

3. Dacă diferenţa dintre ce vrei să cheltui şi cât ai la dispoziţie este prea mare poţi să economiseşti bani de pe acuma pentru pensie, să amâni pensionarea câţiva ani, să mai reduci din aşteptări sau să gaseşti o sursă de venit şi pe perioada pensionării.

Chiar dacă în fiecare zi eşti tot mai aproape de pensionare, nu dispera, mai bine stai şi urmează cei trei paşi mai sus menţionaţi şi oferă-ţi o pensionare minunată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 6 =