Lipsa de locuințe afectează campania electorală germană

Înaintea ultimelor alegeri din Germania construcția de locuințe nu a fost un subiect important. Dar având în vedere că prețurile la chirii și locuințe în general sunt într-o continuă creștere a schimbat acest lucru. Unele sugestii au fost deja implementate de mediul politic, dar fără un efect simțitor.

Nici un program de guvernare nu se implică în aceste zile în campania electorală fără să abordeze măcar succint tema construcției de locuințe. Chiriile și prețurile în creștere ale locuințelor îi pune în mișcare pe germani, iar asta nu doar în zone metropolitane sau orașe mari, se arată într-un nou studiu al institutului de experți Porgnos. La târgul de construcție locuințe ce a avut loc la Berlin părțile implicate și-au prezentat conceptele. Multe idei sunt deja pe piață.

Impresia nu dezamăgește, mulți ani construcția de locuințe nu a reprezentat o prioritate pentru guvernul federal german. Dar chiriile tot mai mari provoacă dificultăți pentru mulți oameni. Capacitatea de plată pentru un spațiu de locuit este o provocare din punct de vedere financiar, spune directorul sindicatului IG Bauen-Agrar-Umwelt. Acest lucru afectează nu doar pe cei care au un nivel redus al veniturilor. Cei din presă, chiar și cei care lucrează în birou, pub-uri sau industria culinară sunt afectați de nivelul tot mai ridicat al chiriilor. Iar acest lucru a început să preocupe și mediul politic, având în vedere că vor urma alegeri peste trei luni de zile.

În Germania s-au construit în 2016 un număr de 277.700 de locuințe, deci mai mult decât în oricare din ultimii doisprezece ani, dar prea puțin pe cât ar avea economia nevoie. Sectorul construcțiilor de locuințe, Ministerul Federal al Construcțiilor și asociațiile de chiriași au estimat că ar fi nevoie să se construiască anual între 350.000 și 400.000 de locuințe.

Motivele pentru care lipsesc locuințe sunt multiple: deja în orașele mari terenul pentru construcții este extrem de limitat și există numeroase autorizații care trebuie obținute, dispoziții care trebuie respectate, cum ar fi cele privind economia de energie, iar aceste lucruri întârzie și scumpesc, din punct de vedere al Camerei Federale de Arhitecți, construcția de locuințe noi. Chiar și meșterii suferă de pe urma lipsei de locuințe. Numărul de autorizații pentru lucrări de amenajare a scăzut în primele luni din 2017 cu nouă procente față de anul precedent. Acest lucru nu face decât să înrăutățească situația.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wohnungsnot-erreicht-den-Wahlkampf-article19902226.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =