Lira a scăzut bruc faţă de dolarul american

_82697194_82697189

Lira a scăzut bruc faţă de dolarul american

Lira sterlină a scăzut brusc față de dolarul american, după o încetinire semnificativă a producţiei manufacturiere din Marea Britanie în luna aprilie. Indicele lunar al Managerilor de cumpărare (PMI) a scăzut la 51.9 în luna aprilie de la 54 martie.

Deși o cifră de peste 50 indică expansiune, căderea a fost cea mai mare din luna februarie 2013. Lira a scăzut cu peste 2 centi, sau 1,4%, la 1.5139 dolari. De asemenea, a scăzut față de moneda unică la 1.352 euro.

Sondajul Markit urmeaza eliberarea de cifrele oficiale, marti, care a aratat că rata de creștere economică din Marea Britanie a scăzut cu 0,3% în primul trimestru al anului.

Potrivit studiului, comenzile de export au scazut cu cea mai rapida rata din ianuarie 2013, crearea locurilor de muncă a fost “modestă”, iar producătorii au scăzut preţurile la cele mai mici valori din ultimii șase ani. În ultimele luni, lira a câștigat în valoare în raport cu euro.

În luna martie, a atins cel mai înalt nivel din ultimii şapte ani, față de moneda unică, făcând bunurile britanice mult mai scumpe in zona euro. În același timp, lira sterlină a slăbit față de dolar, iar sondajul a constatat că prețurile în dolari plătite pentru bunuri au crescut.

http://www.bbc.com/news/business-32548327

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 32 =