LISTA DE DISCUTII

peopleoncouch mailing-listLISTA DE DISCUTII

“Discussion list”, o minune a Internetului

Cine nu a auzit de Internet, în era vitezei si a luminii? Afirm, fara a exagera, ca aproximativ 90% din populatia globului pamântesc! Asadar, ce este Internetul?

Definitia, ca sa o numesc asa, pe care, personal, o consider cea mai concreta este aceasta: “Internetul este o uriasa biblioteca, un instrument de corespondenta rapida, un nou mediu de publicare si un mijloc de difuzare mondiala a informatiei.”

Dar cel mai mult îmi place sa cred ca este o inventie geniala acest mod de comunicare electronica, capabil, cel putin potential, sa înlature discriminarea geografica. Iar una dintre inventiile geniale de comunicare a Internetului, înca din 1979, sunt listele de discutii (“discussion lists”) sau “forumuri”, care ne permit participarea la discutii si schimburi de informatii în grupuri profesionale.
Oriunde te-ai afla si indiferent ce te-ar interesa, cu conditia sa ai un calculator si un acces la internet, gata!, te-ai conectat si ai gasit raspunsul la întrebarile tale. Indiferent de profesie, de statut social, de vârsta, sex, orientare religioasa si politica, de asezare geografica si chiar de limba vorbita, poti deveni membrul unei astfel de “discussion lists”, bineînteles, respectând anumite reguli.
Aceste liste de discutii/forumuri, între milioane de utilizatori, grupuri care sa se bazeze pe o distributie selectiva a e-mail-urilor, au luat nastere din nevoia tot mai mare a omului din secolul XXI, care se afla într-o permanenta fuga contra cronometru, de a sti, de a fi permanent în contact cu lumea si cu noutatea!

Iar pentru a accesa o lista de discutii, tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa se aboneze, de cele mai multe ori gratuit, la lista de discutii din domeniul pe care îl vizeaza si, în functie de dorinta sa, poate sa primeasca zilnic sau saptamânal scrisori pe tema respectiva care reprezinta discutiile din grup.
Read more at http://www.myc.ro/listele-de-discutii/#kXLI9170UwDjmVOd.99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 33