Lista neagra a datornicilor la ANAF

2012-inca-un-an-de-cumpana-pentru-datornicii-la-banci

ANAF, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a postat pe pagina sa de internet lista cu toate societatile comerciale care au inregistrat in trimestrul al doilea din 2014 datorii la stat.

Lista datornicilor se publica trimestrial, pana in ultima zi a primei luni din trimestrul urmator celui de raportare, in baza Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si autoritatile administratiei publice locale sunt obligate de a aduce la cunostinta publica lista contribuabililor, persoane juridice, “care inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul Fondului national unic pentru asigurari sociale de sanatate si la bugetele locale, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare, totalul obligatiilor bugetare datorate in anii fiscali precedenti in care s-au inregistrat obligatii restante, cuantumul obligatiilor restante, precum si modalitatea de colectare a acestora aplicata de organele competente ale autoritatilor publice sus-mentionate” dupa cum zice legea sus mentionata.

Persoanele juridice  carora le-a fost declansata procedura reorganizarii judiciare si a falimentului nu sunt publicate.

Obligatiile bugetare restante mai intai sunt notificate debitorilor de catre organele teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ale autoritatilor administratiei publice locale, dupa caz, unde acestia sunt inregistrati ca platitori de impozite si taxe si apoi date publicitatii. Contribuabililor cu sucursale si puncte de lucru, notificarea se face contribuabililor persoane juridice atat pentru activitatea proprie, cat si pentru cea a sucursalelor si a punctelor de lucru.

Lista “NEAGRA” a datornicilor la 30 iunie 2014 e postata din  31 iulie 2014 pe site-ul ANAF, la categoria Informatii publice, subcategoria Informatii privind agentii economici, si pe care o gasiti aici sau direct in Lista_ORBSm_31.07.2014.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…….spieretura de a te gasi pe lista nu se compara cu….
Mirii ies din biserica. Bulisor zice catre prietenul lui:

– Hai sa le trag o sperietura! si fuge spre mireasa, strigand:

– Mami, mami, acuma imi cumperi o inghetata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =