Lituania primește euro

RTR3U26S

Lituania primește euro

La începutul noului an Lituania a spus la revedere litului lituanian și devine al treilea stat baltic care trece la euro. Guvernul se bazează pe beneficiile aduse de moneda euro, populația se teme că va fi o monedă scumpă. Chiar și pentru Germania se schimbă anumite lucruri prin intrarea Lituaniei în zona euro.

Numărătoarea inversă de la intrarea băncii centrale din Vilnius până la introducerea noii monede a luat sfârșit, de la începutul anului zielele litului lituanian sunt numărate. Cu ajunul anului nou, pe lângă focul clasic de artificii Lituania spune de la 31 decembrie la revedere monedei naționale după mai mult de 20 de ani și devine a-19-a țară care introduce euro.

Ministrul german federal de finanțe, Wolfgang Schauble a dat lumină verde în vară printre alți ministrii de finanțe pentru aderarea Lituaniei. Este deja a doua tentativă a celui mai mare din cele trei state baltice. Au vrut inițial să facă acest lucru în 2007, dar atunci nu a s-a acceptat adoptarea monedei unice datorită unui nivel relativ ridicat al inflației.

După o perioadă de austeritate dură în contextul crizei financiare, în care economia s-a prăbușit în 2009 cu aproape 15%, Lituania a reușit acum să îndeplinească cu ușurință toate cerințele.

Republica Baltică prezintă cea mai rapidă creștere din Europa, dar suferă cosecințe grave datorate emigrării și va fi una din cele mai sărace țări. Pentru primul ministru Algirdas Butkevicius, introducerea monedei euro nu este doar o garanție pentru securitate economică, dar de asemenea o modalitate de a continua reformele pentru o mai bună stabilitate financiară a țării.

http://www.teleboerse.de/devisen/Litauen-bekommt-den-Euro-article14171296.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 12