Lloyd’s se mută la Bruxelles

Marea Britanie nu va mai face parte pe viitor din Uniunea Europeană. Pentru afacerile bursei de asigurări Lloyd’s of London acest aspect reprezintă o problemă. Iar de aceea are nevoie de o nouă locație. Bruxelles pare să fie locul potrivit.

Având în vedere ieșirea aproape iminentă a Marii Britanii din UE, bursa de asigurări Lloyd’s de la Londra construiește o nouă reprezentanță la Bruxelles. Noua companie eruopeană de asigurări ar trebui să își înceapă activitatea de la Bruxelles odată cu noua rundă de reînoire a contractelor de la 1 ianuarie 2019, a anunțat directoarea Lloyd’s, Inga Beale. Este important ca această societate să ofere în continuare o soluție eficientă pentru clienți și pentru piețe, astfel încât afacerile să se desfășoare în continuare fără întrerupere, chiar și atunci când țara va părăsi uniunea. Fără un punct important de prezență în interiorul uniunii Lloyd’s se teme că nu va mai avea voie să își desfășoare activitatea pe teritoriul acesteia după Brexit.

Capitala belgiană, unde își au sediul Comisia Europeană și alte instituții UE, oferă un cadru legal robust într-o locație din inima Europei, deci condiții esențiale pentru activitatea Lloyd’s, spune Beale. Este în continuare important ca guvernul britanic și UE să negocieze un acord care să permită companiilor să se dezvolte în continuare în cele mai bune condiții, chiar și în urma unui Brexit formal.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lloyd-s-of-London-zieht-nach-Bruessel-article19773006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 + = 28