Bisericile oradene nu se mai refac prin donatii ci prin fonduri europene

image-2009-11-9-6435571-56-biserica-luna-oradea

Biserica cu Lună, Buna Vestire, Sfântul Duh Mângâietorul, BisericaRomano – Catolice din Cetatea Oradea şi Biserica Reformate din Oraşul Nou, toae cinci se vor reabilita prin fonduri europene.

Trei grupuri de firme asociate  Euras SRL, Abed Nego şi Nymphaea Matcom au depus in aceste zile oferte la licitaţia pentru reabilitarea celor cinci lăcaşuri de cult care vor intra în reparaţii generale ce vor cuprinde restaurarea faţadelor şi a componentelor artistice, înlocuirea vitraliilor, a tâmplăriilor de lemn degradate şi instalaţiile de încălzire şi iluminat.

Lucrările, estimate la circa un milion de euro vor trebui incepute rapid fara lalaielile specific riomanesti, pentru a putea fi finalizate până la 31 decembrie 2014 termenul limită a proiectului transfrontalier intitulat “Punţi crişene – Proiect de promovare a ecumenismului regional în Bihor şi Hajdu – Bihar”.

Desigur ca oboectivul central al proiectului este  reintroducerea în circuitul turistic a valorilor de patrimoniu ale Oradiei şi valorificarea lor din punct de vedere cultural.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…..Trei cupluri vroiau sa intre in randul oamenilor bisericii

S-au dus la un preot sa il intrebe ce sa faca. Preotul le-a spus ca mai intai trebuie sa incerce sa reziste fara sex doua saptamani si dupa aceea sa vina sa ii spuna cum s-au descurcat.

Primul cuplu era de pensionari, al doilea pe la 40 de ani si cel de-al treilea erau pe la 25. Se intorc dupa doua saptamani si preotul ii intreaba cum s-au descurcat.

Pensionarii spun ca n-a fost nici o problema sa se abtina. Sunt primiti in randul bisericii.
Cei de 40 de ani spun ca a fost greu prima saptamana, dar dupa aia a fost floare la ureche. Sunt primiti si ei in randul bisericii. Cand vine randul celor de 25 de ani, tipul spune:

-Ne-am abtinut cat ne-am abtinut, dar intr-o zi, cand ea a scapat cutia de lapte pe jos si s-a aplecat dupa ea…fustita i s-a ridicat…i-am vazut snuruletul din fund…oricum, n-am mai putut sa ma abtin!
Am simtit ca trebuie neaparat sa fac sex cu ea acolo, exact in acel moment, astfel o sa explodez…si atunci am facut sex salbatic, acolo pe jos, am spart si cutia de lapte, dar nimic nu ne-a putut opri!…

– Imi pare rau, zice popa, in acest caz nu va mai putem primi in randul Bisericii…
– Asta-i soarta noastra!…zise tipul putin dezamagit.

Oricum au zis ca nu ne mai primesc nici la Carrefour ! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =