Lockheed isi propune sa reducă timpul de dezvoltarea a noilor sateliti cu 40 la sută şi la costuri mai mici

The engine and tail section of a Lockheed Martin F-35 Lightning II fighter jet is seen in its hanger at Patuxent River Naval Air Station in Maryland October 28, 2015.     REUTERS/Gary Cameron

The engine and tail section of a Lockheed Martin F-35 Lightning II fighter jet is seen in its hanger at Patuxent River Naval Air Station in Maryland October 28, 2015. REUTERS/Gary Cameron

 

Lockheed Martin Corp, cunoscut pentru producţia de sateliți mari, costisitori, care necesită ani pentru a fi finalizaţi, are in vedere stabilirea unor obiective ambițioase de reducere a costurilor, scurtarea timpului necesar pentru a construi noii sateliți, și adoptarea de noi tehnologii.

Rick Ambrose, care conduce afacerea Lockheed, a declarat că scopul său în următorii trei până la cinci ani, a fost de a reduce timpul de dezvoltare a unui nou satelit cu 40 la sută, şi pentru a ajunge la un punct în care sateliții ar putea fi reprogramati pentru noi misiuni în timp ce sunt deja pe orbită. Ambrose a declarat că Lockheed a redus 2,8 miliarde de dolari din costuri cu o schimbare din portofoliul său principl prin satelit.

Aceasta a redus, de asemenea costurile de exploatare prin închiderea mai multor fabrici. Compania, care a construit 850 de sateliți în ultimele decenii, a încercat de asemenea să reducă costul sateliților săi Global Positioning System, si a economisit 20 de luni la timpul necesar pentru a termina primul satelit GPS III în comparație cu modelul precedent construit.

Lockheed adoptă noi tehnologii, cum ar fi imprimarea 3D, în care componentele sunt construite prin punerea în strat după strat a metalului sub formă de pulbere. Acest proces ar putea reduce costurile și scurta dramatic timpul de producție, a spus directorul executiv.

http://www.reuters.com/article/us-lockheed-space-idUSKCN0WA0GA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 + = 37