Locuințe de lux la mare înălțime

Marile orașe germane cresc pe înălțime, la fel ca majoritatea metropolelor din țările dezvoltate. Dar cine crede că astfel metropolele pot rezolva problema locuințelor, va fi foarte dezamăgit: pentru că noile turnuri de locuințe vor fi inaccesibile pentru majoritatea populației.

Turnuri roșii din fier se înalță ca un personaj mitologic deasupra orizontului. În cartierul Europa din Frankfurt, situat între gara centrală și centrul expozițional, macaralele fac parte din priveliștea obișnuită, în special în jurul șantierului “Grand Towers”. Deși doar câteva etaje sunt deja finalizate, la înălțimea sa de 172 de metri, după spusele specialiștilor imobiliari de la JLL, acesta este cel mai înalt bloc de locuințe din Germania.

Proiectul este doar un exemplu pentru un nou trend în domeniul imobiliar în marile orașe germane: Până în anul 2022 acolo vor fi construite 97 de turnuri cu un total de 18.400 de locuințe, arată specialiștii domeniului imobiliar de la Bulwiengesa. Dintre acestea, 27 vor fi construite la Berlin și 24 la Frankfurt. Urmează la ceva distanță metropolele München (17) și Düsseldorf (12). În unele turnuri vor exista chiar și suprafețe închiriate pentru birouri sau hoteluri. Dar unele proiecte nu au primit deocamdată aprobarea autorităților.

Anterior, clădirile rezidențiale aveau o reputație proastă: acestea se aflau la periferia orașelor sau erau clădiri prefabricate cu conflicte sociale aprinse. Dar în ultimii ani nimănui nu i-a venit ideea de a construi turnuri de locuințe, spune Günter Vornholz, profesor de economie imobiliară la EBZ Business School la Bochum. Spre deosebire de metropolele americane, unde zgârie-norii sunt o prezență obișnuită încă de la finalul secolului 19, în Germania ele sunt o apariție rară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hochhaeuser-feiern-Luxus-Comeback-article20008503.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 87 = 89