Locuinţe şi centre de servicii pentru muncitorii din parcurile industriale din Oradea

dsc01295

Miercuri, 9 noiembrie 2016, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) a sustin o conferintă de presă în care directorul general Delia Ungur a prezentat proiectele majore care vor fi abordate o data cu inceperea anului viitor.

Proiectele ADLO, societatea care administrează parcurile industriale din oraș, vizează construirea a două centre de servicii în parcurile industriale I și II și un ansamblu de locuințe în apropierea platformelor industriale pentru angajații care lucrează în aceste zone.

Delia Ungur a explicat necesitatea acestor actiuni, sustinand că parcurile industriale asigură locuri de muncă unui număr foarte mare de persoane, care au nevoie de anumite servicii pentru derularea activității în condiții bune. Cele două centre urmeaza a fi construite, primul in Parcul Industrial I având o suprafață de 8249 metri pătrați (în spatele companiei Faist Mekatronic), iar al doilea Parcul Industrial II o suprafață de 7417 metri pătrați (lângă compania Internationale Turen Manufaktur). Pana la sfarsitul anului viitor, asociatia anunta că Centrul de servicii din Parcul Industrial I va fi finalizat, iar Centrul de servicii din Parcul Industrial II, care va deservi și cetățenii din cartierul Grigorescu, va fu i finalizat în anul 2018.

Ansamblul de locuinte va fi de asemenea construit in apropierea acestor platforme industriale. ADLO este în căutarea unui teren pentru această construcție. Pentru început vor să construiască 150 de locuințe, care vor ajuta tinerii să “ia startul” în viață.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 65 =