Locuințele de la Berlin mai scumpe ca niciodată

HighPark-penthouse-interior-Penthouse-InnenNu doar Londra sau Paris se laudă cu explozii ale prețurilor la imobiliare. Chiar și la Berlin apar din ce în ce mai multe apartamente de lux. Localnicii nu pot ține pasul. Astfel că sosesc tot mai mulți străini.

Cine vrea să locuiască permanent în penthouse-ul de la etajul treizeci al “High Park”, va avea o perspectivă peste toate celelalte acoperișuri din Berlin. La parter clădirea va fi păzită de un portar, în grădină vor înflori magnoliile, iar de pe terasa panoramică de la o înălțime de aproximativ 50 de metri de la sol se va putea privi asupra Pieței Potsdam, doar după ce aceste turnuri de lux vor fi finalizate în decembrie 2017.

Nu doar priveliștea îți taie respirația, metrul pătrat în aceste apartamente va costa până la 11.000 de euro. 165 de apartamente de lux vor fi construite în inima Berlinului pentru suma de 93 de milioane de euro.

Nu doar în Piața Potsdam se petrece așa ceva, peste tot în capitala germană apar noi clădiri de viță nobilă. De asemenea în Piața Alexander vedeta amricană a arhitecturii, Frank Gehry, plănuiește un turn de 150 de metri înălțime, ce va fi ridicat în schimbul sumei de 250 de milioane de euro. Acesta va reprezenta noul simbol al Berlinului. Cele mai scumpe apartamente din Berlin la ora actuală se regăsesc în locul istoric Schinkel, vis-a-vis de noul palat orășenesc.

Clădirile de lux sunt cel mai semnificativ semn pentru o piață imobiliară de foarte mare succes la Berlin. O atmosferă lejeră, industria IT care înflorește și operațiunile politice din oraș atrag tot mai mulți oameni. Din anul 2006 chiriile de bază au urcat cu 50% de la șase euro la nouă euro meturl pătrat. Un apartament în urmă cu cinci ani costa în medie fix 144.000 de euro, iar firma berlineză de imobiliare Accentro a descoperit o majorare la fix 196.000 de euro. Astfel că locuințele de la Berlin sunt mai scumpe ca niciodată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berliner-Wohnungen-so-teuer-wie-nie-article16506026.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 94