Locuitorii orașelor siriene asediate forțaţi să mănânce iarbă, câini și pisici pentru a nu muri de foame

madayaLocuitorii din trei orase asediate din Siria sunt forțați să mănânce iarbă, pentru a nu muri de foame, spun activiști. Situația în sate este “extrem de cumplită”, a avertizat Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR). În satele Foua și Arya din provincia Idlib, care sunt asediate de grupuri rebele, locuitorii au fost obligați să mănânce iarbă pentru a supraviețui și supusi unor interventii chirurgicale fara anestezie, au marturisit doi norocosi care au scăpat recent din satele asediate.

În satul controlat de rebeli Madaya lângă Damasc oameni mor de foame, sau risca să fie impuscati de lunetisti, spun activiștii. “Pentru prea mult timp, oamenii au rămas fără necesitatile de baza, cum ar fi alimente și medicamente”, a declarat purtătorul de cuvânt al CICR in Siria, Pawel Krzysiek. “Cea mai mare prioritate a CICR este de a livra în zilele următoare cele necesare pentru oamenii de acolo.”

Madaya, situat la aproximativ 25 km nord-vest de Damasc a fost asediat în iulie 2015 de către forțele loiale președintelui sirian Bashar al-Assad și membrii ai militiei Hezbollah din Liban.

Niciunui furnizor care transporta produse alimentare nu i-a fost permis să intre în sat din octombrie, in timp ce, cei 40.000 de locuitori ai satului se sting incet de foame si de frig.

Un oficial al autoritătilor locale a declarat pentru AP că preturile alimentelor au crescut, un kg de grâu zdrobit putand fi cumpărat pentru aproximativ 250 de dolari și 900g de lapte praf pentru sugari fiind aproximativ 300 de dolari.

http://www.ibtimes.co.uk/residents-besieged-syrian-towns-forced-eat-grass-dogs-cats-fend-off-starvation-1536413

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 10 =