Locul de munca ideal pentru tineri

Tinerii care primesc o ofertă de muncă se uită în primul rând la salariu şi apoi la oportunităţile de dezvoltare personală şi profesională şi la echilibrul viaţa personală şi cea profesională, conform unui studiu realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă şi WaveTreeZero.

Tinerii pun foarte mult accentul pe beneficiile ce ţin de creşterea şi dezvoltarea lor profesională, chiar dacă cele materiale sunt încă principalele lucruri la care se uită atunci când primesc o ofertă de muncă, conform studiului realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă şi WaveTreeZero.

“Locul de muncă ideal pentru tinerii români reprezintă un loc de învăţare în care simt că se pot dezvolta fără să le fie afectat timpul liber, un loc ce le permite să delimiteze viaţa personală de muncă, un mediu plăcut, dinamic unde au o relaţionare bună cu colegii. Dinamic înseamnă inclusiv faptul că nu trebuie să se mai simtă forţaţi să fie legaţi de un birou ca spaţiu fizic şi de un timing de stat la birou. Generaţia aceasta lucrează în medie mai multe ore pe zi decât generaţia de peste 35+, făcându-şi jobul şi în afara biroului, după program, cu ajutorul tehnologiei care le facilitează această mobilitate”, spune Lacrămioara Loghin, Managing Director la Exact.

Astfel, salariul este considerat important de către 40% dintre tineri, în vreme ce îmbinarea dezvoltării profesionale cu cea personală la locul de muncă este importantă pentru 33% dintre respondenţi, iar echilibru viaţă profesională – carieră pentru 31% dintre tineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 40