LOCURI, BANI,TEATRU

Oradea-CrisMII DE LOCURI LA UNIVERSITATE, DEMOLARI,TEATRU, BANI DIN BELSUG LA PRIMARIE, BUDI BAR

Aproape  3000 de locuri sunt scoase la admiterea de toamna la Universitatea din Oradea.Sanse ca sa se ocupe si aceste locuri sunt reduse avand in vedere o promovabilitate la BAC-ul de toamna aproape de dezastru, undeva sub un sfert  in Bihor si  in tara.

Pe strada Louis Pasteur din Oradea, luni a inceput, spre dezamagirea locuitorilor, demolarea  a peste 60 de magazii de lemne care vor constitui saminta de scandal cu municipalitatea avand in vedere ca la achizitia apartamentelor, de care tin acestea, erau in contractul de vanzare al RAGCL. Gestul primariei oradene este facut dupa multe somatii fara insa efectele scontate.

Trupe teatrale de la Odeon, Bulandra, Nottara şi Teatrul de Comedie din Bucureşti, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, Teatrul Naţional Târgu Mureş, Teatrul Maghiar de Stat, respectiv Teatrul Naţional Lucian Blaga, din Cluj, precum si  de asemenea trupe din Franţa, Austria, Ungaria şi Germania vor tine spectacole in cadrul Festivalului de teatru scurt din 20 pana in 29 sept in sala teatrului Regina Maria precum si in format “FRINGE” ce  încurajează teatrul independent, ce se  vor juca zilnic in Stage şi Moszkva Cafe.

Buna afacere e primaria daca e sa ne luam dupa lichiditatile provenite din taxe.Din raportul pe opt luni al directiei de profil a acesteia, in conturile primariei oradene au intrat peste 18 milioane de euro, din care, de la circa 100 de mii de persoane fizice in jur de 7 milioane de euro, iar circa 11 milioane de euro de la peste 8000 de firme de ale noastre-evident mediul de afaceri este mai banos pentru primarie decat persoanele fizice.

Budi bar a atras multe intrebari si ca urmare se decaleaza termenul de depunere a inscrierilor de la 5 la 16 septembrie pentru depunerea de idei si proiecte, o masura demna de apreciat.Detalii pentru “conoseurs” aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 30 =