LOEWE CUMPARATA

  • loeweStargate Capital va cumpără Loewe

Un investitor de la Munchen va achiziționa compania germană Loewe. Cu toate acestea, prețul de achiziție nu va fi suficient pentru a plăti creditorii și acționarii producătorului insolvabil de televizoare. Loewe se va axa cel mai probabil pe producție.

O companie financiară de la Munchen sub numele de Stargate Capital va prelua producătorul german de televizoare aflat în dificultate,  Loewe. CEO-ul Matthias Harsch a explicat că este extrem de fericit că au reușit să găsească un partener puternic pentru Loewe după turbulențele din ultimele săptămâni. Loewe poate să o scoată în cele din urmă la capăt.

Un contract de cumpărare notarial a fost semnat de ambele părți pentru toate operațiunile de afaceri, a dpus CEO-ul Harsch. De asemenea, Loewew a făcut publică informația că prețul de achiziție se află în partea superioară a unei sume de milioane de euro, dar cu o singură cifră. Acest preț de achiziție nu va fi însă suficient pentru a satisface pe deplin toți creditorii din insolvență.

O plată către acționari nu va fi prin urmare efectuată. Prețul de achiziție și finanțarea operațiunii de afaceri sunt garantate la ora actuală de către cumpărător și de către băncile implicate. Iar în contextul preluării compania se va retrage de la bursă.Prin preluarea de către Stargate Capital vor fi păstrate mai multe locuri de muncă decât s-a prevăzut la negocierile cu alți cumpărători, a subliniat CFO-ul Loewe, Rick Meyer.

Cei 95 de angajați ce nu vor fi păstrați după intrarea noului investitor provin în principal din producție și vor putea să își continue activitatea până la sfârșitul lunii septembrie. Rick Meyer a declarat că regretă faptul că nu toate locurile de muncă vor putea fi păstrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 3