Londra amână afacerea cu centrala atomica

2c6da6a55c5808d809dbd6962eb7a6ea

Pe coasta de vest a Angliei este planificată ridicarea unei noi centrale atomice. Din această investiție ar trebui să se creeze 25.000 de locuri de muncă. Dar acum există un mare semn de întrebare în spatele acestui proiect, pentru că guvernul britanic amână investiția.

Guvernul britanic a amânat în mod surprinzător o afacere cu concernul energetic francez, EDF, pentru cosntrucția unei noi centrale atomice la Hinkley Point. Ministrul britanic al energiei, Greg Clark, a declarat că guvernul va analiza cu atenție toate elementele acestui proiect și va reveni cu o decizie legată de acesta abia la începutul toamnei.

La scurt timp înainte, consiliul de administrație al EDF a aprobat proiectul după îndelungi amânări. Iar faptul că guvernul britanic apasă pe frână, atrage doar furie din partea asociațiilor din domeniu și a sindicatelor de pe insulă, care sperau la cele 25.000 de noi locuri de muncă.

Presa britanică speculează pe marginea subiectului, spunând că noul premier britanic, Theresa May, ar fi cedat poate presiunilor criticilor, care spun că prețurile negociate la electricitate de 93 de lire sterline (110 euro) pe meggawatt-oră sunt prea mari. Proiectul din Hinkley Point, de pe coasta de vest a Angliei, ar trebui să coste 18 miliarde de lire sterline (21,5 miliarde de euro). O treime dintre acestea vor fi suportate de partenerul chinez China Nuclear Power Corporation (CGN).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/London-verschiebt-AKW-Deal-article18301176.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2