Londra avansează în domeniul conducerii autonome

Londra vrea să iasă din UE. Dar când vine vorba despre “următoarea revoluție industrială” guvernul britanic vrea să fie printre primii. Din anul 2021 guvernul britanic va permite înmatricularea de automobile autonome. Pentru extinderea tehnologiei sunt prevăzute investiții de milioane de lire sterline.

Guvernul britanic vrea să sprijine conducerea autonomă cu subvenții în valoare de milioane de lire sterline și să permite circulația pe șosele a mașinilor autonome, încă din anul 2021. Pentru dezvoltarea inteligenței artificiale, care joacă un rol central în conducerea autonomă, va fi pusă la dispoziție în următorul buget suma de 75 de milioane de lire sterline (84 milioane de euro), anunță Ministerul Finanțelor. Chiar și industria automobilelor electrice va fi sprijinită masiv.

Dacă Marea Britanie vrea să prindă un loc fruntaș în cadrul “următoarei revoluții industriale”, atunci țara trebuie să sprijine aceste tehnologii, spune Ministrul Finanțelor, Philip Hammond pentr televiziunea BBC. Hammond vrea să își prezinte miercuri planurile sale, atunci când va ține în Parlament discursul pentru buget.

Pe lângă cele 75 de milioane de lire sterline pentru companii care activează în domeniul inteligenței artificiale, mai sunt prevăzute 160 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea rețelei de date de mare viteză cu tehnologie 5G. Aceasta este considerată o tehnologie-cheie pentru conducerea autonomă. Alte 400 de milioane de lire sterline vor fi investite de guvernul britanic în construcția de stații de încărcare pentru automobile electrice. Achiziția acestora va fi de asemenea premiată de autorități.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/London-prescht-beim-autonomen-Fahren-vor-article20140672.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 25