Londra extinde aeroportul Heathrow

906d98db1fd602c88e2f9704fc401e72

Decizia a fost luată: unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume crește în continuare. În vestul metropolei britanice Londra, aeroportul Heathrow care este puternic congestionat va fi echipat cu o a treia pistă de aterizare.

Guvernul britanic a aprobat renovarea aeroportului londonez Heathrow (cod IATA – LHR). Este prevăzută construcția unei a treia piste pentru aterizări sau decolări, anunță Ministerul Britanic al Transporturilor.

Decizia, care a fost așteptată cu entuziasm, a fost precedată de discuții, studii și dezbateri politice care au durat ani de zile. Heathrow este localizat în vestul capitalei britanice și este cel mai mare centru aerian din Europa. Al șaselea cel mai mare aeroport din lume lucrează cu toate acestea aproape de limita capacității sale.

Extinderea marelui aeroport este controversată în rândul publicului britanic. Localnici și ecologiști avertizează cu privire la zgomotul produs de aeronave, traficul suplimentar de mașini și emisii. De multă vreme aeroportul este prevăzut cu doar două piste pentru aterizare sau decolare, care trebuie să suporte în medie 1300 de astfel de operațiuni zilnice.

Circa 80 de companii aeriene zboară cu aparatele lor proprii pe aeroportul Heathrow. De aici există legături către 185 de obiective din lume. Fără escală pasagerii ce pleacă de pe Heathrow pot să viziteze direct 84 de state diferite. Cele mai iubite destinații sunt New York (JFK), Dubai, Amsterdam sau Hongkong.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/London-baut-Flughafen-Heathrow-aus-article18931361.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3