londra nr 1

RTR3CATS

 

Londra, casa celor mai mulți miliardari
În capitala Marii Britanii trăiesc, în comparație cu media globală, cei mai mulți miliardari. Potrivit unui sondaj al Sunday Times, în orașul de pe Tamisa trăiesc 72 de miliardari. Iar în urma acestui oraș englezesc se află, în ordine, Moscova, cu 48 de persoane super-bogate, New York cu 43, San Francisco 42, Los Angeles – 38 și Hong Kong, 34. Iar raportat la numărul populației, Londra deține recordul de miliardari. Cei 104 miliardari din Marea Britanie au averi cumulate de aproximativ 301 miliarde de lire sterline.

Astfel că numărul miliardarilor în lire din Marea Britanie a trecut pentru prima dată peste 100. În anul precedent își aveau domiciliul la Londra 88 de miliardari ce însumatu o avere de 246 de miliarde de lire. În 2008 averea acestora se ridica la 202 miliarde de lire sterline.

Printre cei mai bogați zece oameni din Marea Britanie este doar un britanic veritabil, antreprenorul Gerald Grosvernor. Cei mai bogați oameni din Londra sunt producătorii de materii prime orignari din Pakistan, Srichand și Gopichand Hinduja. Cu o avere combinată estimată la 11,5 miliarde de lire sterline, sunt urmați de frații oligrahului rus Alisher Usmanov a cărui avere este estimată la 10,65 miliarde de lire sterline. Apoi pe locul al treilea se situează mogulul oțelului, născut în India, Lakshmi Mittal, cu o avere estimată la 10,25 miliarde de lire sterline.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/London-beherbergt-die-meisten-Milliardaere-article12809201.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 9