Lone Echo ne permite să experimentăm prietenia în gravitație zero

 

Cu un scenariu interesant de spațiu cosmic îndepărtat de planeta Pământ, un sistem inteligent de mișcare în condiții de gravitație zero și multe interacțiuni de primă mână, Lone Echo beneficiază de toate cerințele necesare pentru a fi un joc excelent de realitate virtuală. Dar calitatea sa ridicată chiar ne face să credem că o femeie ar putea iubi un robot rece ca și cel din joc.

Scenariul cuprinde o zi tristă de la bordul stației spațiale miniere Kronos II care orbitează planeta Saturn. Căpitanul Olivia “Liv” Rhodes, singurul ocupant uman al avanpostului, este transferat, lăsând în urmă companionul ei credincios, un android de serviciu pe nume Jack (personaj care va fi controlat de jucător) pentru a administra situația odată ce ea va fi plecată. Liv este evident afectată de acest anunț, iar Jack nu este nici el foarte încântat. În mod fericit, o turbulență spațială ciudată apare brusc, sistemele fiind întrerupte și dând naștere unei ultime misiuni pentru cei doi.

Jack și Liv nu sunt iubiți, dar este destul de clar că androidul are propria conștiință, iar între el și căpitanul membru al United Solar Navy au dezvoltat o conexiune puternică în timpul petrecut de ei pe Kronos II. Când jucătorul face vreo greșeală în pielea lui Jack, Liv, personaj controlat de computer, îl dojenește ușor. Iar când androidul se regăsește în situații periculoase, întocmai scopul pentru care a fost construit, căpitanul prezintă îngrijorări clare.

Criticii nu se așteptau la interacțiuni emoționante din partea Lone Echo. Unii dintre ei chiar nu se așteptau ca jocul să vadă lumina zilei. A fost lansat vara trecută ca un joc exclusiv Oculus Rift. Jocul a fost creat de Ready at Dawn, studio-ul care a făcut și The Order:1886, deci programtorii nu se grăbeau.

Atunci când Liv se uită la Jack chiar pare că îl vede. Pe el sau pe jucător. Ea reacționează la mișcări ale mâinilor precum cele de pe armele de foc sau semnul păcii. În timp ce plutesc amândoi prin spațiul cosmic dacă Jack o prinde de braț pentru a se putea opri, aceasta se retrage dacă atingerea durează prea mult. Chiar și fără interacțiunea dintre Liv și Jack, Lone Echo ar fi în continuare un joc foarte bun de realitate virtuală. Sistemul de mișcare este briliant, jucătorul manevrează prin prinderea de elemente din decor și apoi împinge în direcția în care vrea să ajungă. Este o metodă perfectă de deplasare pentru un device de gaming care oferă jucătorilor mâini virtuale, dar nu au picioare.

https://kotaku.com/lone-echo-let-me-experience-a-beautiful-zero-gravity-fr-1822039267

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 78 =