L’Oreal cumpără o aplicație de frumusețe cu realitate augmentată

Doamnele și domnișoarele pasionate de machiaj să se pregătească – tehnologia este aici pentru a ne spune cât suntem de urâți. Aplicația ModiFace analizează tipul de piele al utilizatorului, scoțând în evidență defecte ale feței (câteva puncte aici, câțiva pistrui acolo) și sugerează produse cosmetice care ar putea repara aceste neajunsuri.

Dacă vă gândiți acum că a-i face pe oameni să se simtă nesiguri în privința aspectului lor îi va face pe aceștia să cumpere mai multe produse cosmetice, atunci aveți dreptate. Gigantul francez al produselor cosmetice, L’Oreal, a cumpărat recent compania canadiană producătoare a aplicației pentru o sumă neprecizată, dar foarte probabil astronomică.

În teorie, instrumentul pare să fie unul foarte util. Compania a publicat peste 200 de studii științifice și deține 30 de patente în dezvoltarea acestei tehnologii, deci există motive să credem că funcționează mai bine decât alte aplicații de machiaj de pe piață (ModiFace va deveni probabil binecunoscută odată ce L’Oreal o va face omniprezentă). Iar pentru că este o aplicație, nu necesită o investiție în cine știe ce dispozitiv performant, așa cum este nevoie în cazul oglinzii inteligente de la Amazon.

În plus, pare destul de convenabil. Doamnele și domnișoarele încearcă un nou fond de ten fără a trebui să se deplaseaz până la magazin și să își acopere fața cu produse de culoare nepotrivită. Dar există un dezavantaj evident al acestei aplicații: oferă utilizatorilor o definiție limitată a ceea ce înseamnă frumosul. Acest standard devine din ce în ce mai îngust, iar acest lucru se datorează în special platformelor de social media. În ciuda eforturilor de a extinde standardele de frumusețe către oameni de diferite tonuri ale pielii, forme și mărimi – popularitatea site-urilor gen Instagram sau Snapchat fac ca aceleași standarde clasice de frumusețe să pară ușor de obținut, modificările digitale sunt tot mai fine și mai puțin observabile.

https://futurism.com/loreal-modiface-robots-insecure/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 61