Los Angeles primește primul autobuz electric cu două etaje

Electric double-decker bus by Alexander Dennis

Dacă ne gândim la Los Angeles, aerul curat și autobuzele cu două etaje nu sunt primul lucru care ne vin în minte. Cu toate acestea, “Orașul Îngerilor” va introduce în serviciu în acest an primul autobuz cu două etaje pe ruta Foothill Transit’s Silver Line. Ruta parcurge ceva mai mult de 55 de kilometri din centrul orașului LA către Montclair, aflat în Valea de Est.

Autobuzul marca Alexander Dennis care va rula pe această rută ulterior în acest an va fi echipat cu baterii electrice de până la 600 kWh fabricate de Proterra, cel mai mare producător de autobuze electrice din lume.

Există o cerere tot mai mare la nivel global pentru autobuze electrice care combină o capacitate mare pentru transport pasageri cu comfortul acestora, a spus Robert Davey, președinte al Alexander Dennis Inc. Traficul aglomerat și calitatea aerului din regiune rămân probleme omniprezente pe agenda autorităților locale, astfel că toată lumea este încântată de faptul că ștacheta a fost ridicată în județul Los Angeles.

Alexander Dennis spune că ei sunt cei mai mari producători de autobuze cu două etaje din lume. Matt Horton, chief commercial officer la Proterra, spune că autobuzul cu două etaje va folosi aceeași bateria și același șasiu ca și autobuzele construite de Proterra. Compania construiește propriile autobuze cu caroserie din fibră de carbon și a condus unul pentru un record mondial de 1772,2 kilometri fără reîncărcare, anul trecut în septembrie.

Autobuzul cu două etaje nu a fost testat până acum, deci Horton nu poate să ne ofere o estimare solidă privind autonomia, dar a menționat că majoritatea clienților sunt interesați de autobuze care vor rula 320 de kilometri fără oprire. Silver Streak, spre exemplu, rulează 24 de ore pe zi, la fiecare 15 minute pe timp de zi și la fiecare oră pe timpul nopții, oprind în șase stații.

Alexander Dennis bus converted to electric power by Proterra for Foothill Transit in L.A.

https://www.greencarreports.com/news/1117674_la-gets-first-double-decker-electric-city-bus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 63