Louise Brown, prima persosană concepută în eprubetă, susține congelarea ovulelor

Louise Brown, 38 de ani, care a fost primul copil din lume conceput in vitro în 1978, a pledat joi pentru congelarea ovulelor susținând că este un lucru pozitiv, mai ales în acele cazuri în care femeile pot dezvolta o boală la sistemul reproductiv, relatează EFE.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată la centrul ‘Salud de la Mujer’ al spitalului Dexeus din Barcelona, Brown a declarat că s-a obișnuit deja cu apelativul “bebeluș-eprubetă”, fiind primul copil din lume conceput prin această metodă.

Louise Brown și Victoria Anna Perea (32 de ani), care a fost primul copil conceput in vitro din Spania în 1984, vor primi premiul Fundației Dexeus Salud de la Mujer, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție. Anna Perea, potrivit căreia tehnicile de reproducere rezolvă ‘probleme reale și medicale”, a mărturisit că i s-au întâmplat multe lucruri pozitive în viață, fiind prima persoană concepută in vitro din Spania, și știe că este un exemplu pentru multe cupluri sau mame cu probleme de fertilitate.

Ea a asigurat totodată că duce o viață “complet normală”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − 16 =