Lucrurile critice pe care oamenii inteligenti nu le spun niciodată

aaeaaqaaaaaaaaejaaaajdg4mgewyzg5lwiwzjctngvlms1hntezlwizmtlimtrmmgrkzg

Există unele lucruri pe care pur și simplu nu ar trebui să le spui la locul de muncă. Aceste fraze transporta puteri speciale: ele au o abilitate stranie de a te face sa araţi rau chiar și atunci când cuvintele sunt adevărate. Cel mai rău dintre toate, nu există nici o cale de a remedia situatia după ce le spui.

Nu contează cât de talentat ești sau ce ai realizat, există anumite fraze care schimba instantaneu modul în care oamenii te privesc și poți apune pentru totdeauna într-o lumină negativă. Aceste fraze sunt atât de încărcate cu implicații negative încât iti pot submina cariera în scurt timp.

“Acesta este modul în care am făcut întotdeauna.” Schimbările tehnologiei sunt atât de rapide încât chiar și un proces vechi de șase luni, ar putea fi depășit. Spunând ca acesta este modul in care ai procedat mereu nu numai că te face să pari leneș și rezistent la schimbare, dar l-ar putea face pe şeful tău să se intrebe de ce nu ai încercat să îmbunătățeşti lucrurile pe cont propriu. Daca intr-adevar facilitezi lucrurile prin modul pe care l-ai folosit întotdeauna, e aproape sigur o modalitate mai bună.

“Nu este vina mea.” Niciodată nu e o idee bună să arunci vina asupra altcuiva. Fii responsabil. Dacă ai avut un rol, indiferent cât de mic în ceea ce a mers prost, asumă-ţi. În cazul în care nu, oferă un obiectiv, o explicație a ceea ce s-a întâmplat.

“Nu pot.” ’’Nu pot ’’este geaman cu ’’nu este vina mea’’. Oamenilor nu le place să audă nu pot, deoarece ei cred că înseamnă că nu vrei. Spunând ’’nu pot’’ sugerează că nu ești dispus să faci ceea ce este nevoie pentru a face treabă. În cazul în care într-adevăr nu se poate pentru ca iti lipsesc aptitudinile necesare, trebuie să oferi o soluție alternativă. De exemplu, în loc de a spune “Nu pot rămâne târziu în seara asta,” spune “Pot veni mâine dimineață devreme. E ok? ” .

“Nu e corect”. Toată lumea știe că viața nu este corectă. A spune că nu e corect sugerează că tu crezi că viața ar trebui să fie corectă, ceea ce te face sa pari imatur si naiv.

“Nu e în fișa postului.” Această frază, adesea sarcastică, te face să pari ca și cum tu ești dispus să faci doar minimul necesar pentru a păstra obtinerea unui salariu, ceea ce este un lucru rău dacă îţi place securitatea locului de muncă. In cazul în care șeful tău îţi cere să faci ceva ce simti ca este nepotrivit pentru poziția ta.,cea mai frumoasă miscare este sa finalizezi sarcina cu nerăbdare. Mai târziu, programeaza o conversație cu seful tau pentru a discuta despre rolul tau în companie și dacă fișa postului are nevoie de o actualizare. Acest lucru va permite și șefului tău să dezvolte o înțelegere pe termen lung a ceea ce ar trebui să și nu ar trebui să fie făcut.

“O să încerc.” La fel ca și cuvântul cred, o sa incerc sugerează o lipsa de încredere în capacitatea ta de a executa sarcina. Preia proprietatea deplină a capacităților tale. Dacă ti se cere să faci ceva, fie spui da, fie oferi o alternativă, dar nu spune că voi încerca, pentru că sună ca si cum nu te vei stradui sa dai tot ce poti.

“Va dura doar un minut.” A spune ca ceva dureaza doar un minut subminează abilitățile tale și dă impresia că te grăbesti sa termini. Dacă nu vei finaliza pur și simplu activitatea în 60 de secunde, spune doar că nu va dura mult timp, dar nu face să sune ca și cum sarcina poate fi finalizată mai devreme decat poate fi terminata de fapt.

“Urăsc job-ul asta.” Ultimul lucru pe care cineva vrea să il audă la locul de muncă este ca cineva se plânge cât de mult el uraste locul de muncă. Vei fi etichetat drept o persoana negativista, iar seful tau va fi mult mai probabil sa ajunga informat cu privire la acest aspect.

https://www.linkedin.com/pulse/critical-things-smart-people-never-say-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 6 =