Lufthansa anulează peste 800 de zboruri

rtr447x7

Grevă dublă la Lufthansa: în ziua de după începerea grevelor organizate de însoțitorii de zbor de la Eurowings, este rândul piloților să renunțe la muncă. Afectați sunt în mod estimativ 100.000 de pasageri. Compania aeriană vrea să atace grevă în justiție.

Cea mai mare companie aeriană din Germania, Lufthansa, trebuie să anuleze sute de zboruri ca urmare a grevei piloților, anunțată pentru miercuri. Compania aeriană a anunțat că în ciuda grevei un număr de 2124 din 3000 de zboruri pe distanțe scurte și lungi cu plecare din Germania vor avea loc în continuare. Pasagerii sunt rugați să se intereseze din timp cu privire la situația zborurilor.

Încă nu este în totalitate sigur că piloții Lufthansa vor renunța la muncă precum este planificat. Lufthansa vrea să prevină greva printr-o acțiune urgentă în fața curții competente de la Frankfurt. Compania aeriană a solicitat o acțiune împotriva încetării activității planificată de sindicatul piloților, Cockpit, explică un purtător de cuvânt al curții.

Un purtător de cuvânt al companiei Lufthansa a confirmat acest pas. Din punct de vedere al companiei aeriene apelul la grevă din partea Cockpit este nefondat și la fel este în special una din cererile salariale. Cockpit a lansat anterior un apel către 5400 de piloți Lufthansa pentru efectuarea unei greve de avertisment de 24 de ore.

Indiferent de rezultatul acțiunilor juridice, potrivit datelor Lufthansa toate zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss Airlines și Bruxelles Airlines vor continua conform planului.

În total vor fi afectați 100.000 de oameni dacă greva va avea loc, anunță compania membră DAX.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-sagt-mehr-als-800-Fluege-ab-article19153651.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =