Lufthansa aprobă majorarea salariilor pentru piloți, după cinci ani de negocieri

Conducerea Lufthansa a ajuns miercuri la un acord cu sindicatul piloților Vereinigung Cockpit, rezolvând prin mediere o dispută pe tema contractelor de muncă, dispută care datează din 2012 și a costat compania aeriană germană milioane de euro, transmite BBC.

Lufthansa s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și a personalului de bord în dorința de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor operatori aerieni din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low-cost.

Noul acord de muncă vizează aproximativ 5.400 de piloți, care vor avea salariile majorate cu 8,7%, în patru etape, și o plată excepțională de 30 de milioane de euro, adică aproximativ 5.000 — 6.000 de euro per angajat.

Deși negociatorii sindicatului au acceptat acordul, decizia finală va aparține membrilor de sindicat, a afirmat purtătorul de cuvânt al Cockpit, Markus Wahl.

În noiembrie 2016, a avut loc cea de-a 15-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit de la începutul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de muncă, în luna aprilie 2014. Greva de șase zile din luna noiembrie a piloților a costat compania germană 100 de milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 16