Lufthansa are voie să închirieze aparate de zbor Air Berlin

media.media.694dec20-cd58-4703-8790-4fed736f7e41.normalized

Pentru a ieși din zona de pierdere, Air Berlin vrea să își micșoreze flota. Lufthansa este interesată să închirieze 38 de aparate de zbor împreună cu echipaj pentru subsidiara ei low-cost. Nu există nici un fel de încălcări are dreptului concurenței.

Lufthansa are voie să preia aeronave de la Air Berlin. Biroul Federal al Cartelurilor a dat liber printr-un contract corespunzător. Acordul este evaluat diferit față de o preluare completă a companiei, explică directorul autorității, Andreas Mundt. Cu aceste aeronave Lufthansa ar putea să își extindă activitatea, dar acestea nu sunt suficiente pentru a îndeplini obiectivgele.

Ambii concurenți au ajuns la un acord în luna septembrie pentru închirierea a 38 de aeronave în condiții de piață de la Air Berlin către Lufthansa. Acordul prevede ca cele 38 de aeronave de tip Airbus A319 și A320 să poată fi utilizate de Lufthansa împreună cu personalul aferent, pe aeroporturi din Germania și Austria. Air Berlin este responsabilă în continuare de planificarea personalului și revizia aparatelor de zbor.

Lufthansa vrea să cedeze 33 de aparate de zbor către subsidiara sa low-cost, Eurowings, cinci dintre acestea vor fi păstrate pentru subsidiara austriacă Austrian Airlines. Acordul se va derula pe o pieroadă de șase ani și conține opțiunea de prelungire.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-darf-Air-Berlin-Maschinen-mieten-article19678711.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 14