Lufthansa economisește prin șefi

imago65716872h

Lufthansa economisește prin șefi

Lunile trecute Lufthansa a câștigat splendid datorită unui euro slab și a combustibilului ieftin. Pentru ca situația favorabilă să se păstreze, șeful concernului Spohr ia măsuri pentru management. O jumătate de miliard de euro pe an vrea acesta să economisească.

Cu o restructurare cuprinzătoare a forțelor din conducere, Lufthansa vrea imediat să economisească jumătate de miliard de euro pe an din costuri. Din conducerea de la nivel mondial a companiei vor fi eliminați 150 de directori dintr-un total de 1000, explică șeful Lufthansa, Carsten Spohr, după reuniunea consiliului de supraveghere. Unul din patru niveluri de conducere de sub nivelul executiv va fi eliminat complet pe viitor.

Cel mai mare concern de trafic aerian din Europa a dus-o foarte bine vara aceasta potrivit cuvintelor lui Spohr, mulțumită prețurilor reduse la petrol și a cererii puternice. Prognoza de profit ajustat de peste 1,5 miliarde de euro, înainte de dobânzi și taxe, a fost atinsă chiar și cu costurile suplimentare produse de greve, explică directorul executiv. El estimează costurile celor trei runde de greve ce au avut loc până în prezent la fix 150 de milioane de euro după 230 de milioane de euro în 2014.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-spart-bei-den-Chefs-article15948081.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 4