Lufthansa înregistrează un profit record în anul 2016

Lufthansa iese cu profit la tragerea liniei după un an plin de turbulențe. Pagubele grevelor se ridică, potrivit concernului la circa 100 de milioane de euro, iar compania are în continuare probleme.

În ciuda grevei piloților și a fricii de atacuri teroriste, Lufthansa a înregistrat din nou profit pentru anul trecut. Mulțumită, de asemenea, efectelor speciale de care compania a beneficiat în cazul pensiilor profesionale ale însoțitorilor de zbor, după tragerea liniei au rămas 1,8 miliarde de euro și astfel cu cinci procente mai mult ca și anul precedent.

Acordul tarifar realizat în relație cu piloții va determina compania să înregistreze și anul acesta un excedent. Noul director financiar, Ulrik Svensson, a vorbit despre o sumă în valoare de câteva sute de milioane de euro, care se va putea economisi în 2017 datorită costurilor mai mici cu personalul. Lufthansa plătește angajaților doar subvenții fixe pentru pensii, în locul sumelor complete pe care le garanta anterior. Acest lucru a adus în 2016 suma de 652 de milioane de euro de la însoțitorii de zbor.

Dar afacerile de zi cu zi rămân dificile. Prețurile în scădere la bilete și costurile în creștere la combustibil pun presiune pe rezultat. Factura de kerosen a companiei a crescut cu 350 de milioane de euro față de anul precedent, pentru un total de 5,2 miliarde, explică Svensson. Anul trecut afacerea de bază a raportat un rezultat mai slab ca și în 2015 datorită unei greve de șase zile a piloților, ce a avut loc în toamnă. Aceasta a costat Lufthansa 100 de milioane de euro.

În timp ce vânzările au scăzut cu peste un procent la 31,7 miliarde de euro, datorită prețurilor mai reduse la bilete, profitul operațional ajustat în fața efectelor speciale a măsurat 1,75 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-verbucht-2016-Rekordgewinn-article19748531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =