Deocamdată pentru Lufthansa, afacerile cu aparate de zbor fără echipaj uman sunt o afacere complementară. Dar concernul vede un potențial enorm. Asta vor cei de la Frankfurt să facă împreună cu liderul mondial din domeniu, de origine chineză. Lufthansa pompează tot mai mult în planurile sale de operare a unor drone private. O subsidiară a Lufthansa Consulting a încheiat un plan de colaborare cu producătorul chinez de drone, DJI, după cum a anunțat concernul de transport aerian la Frankfurt. Împreună, aplicațiile comerciale ale dronelor pentru companii mari vor fi dezvoltate.
Printre exemple compania a dat supravegherea și inspecția de turbine eoliene, conducte, legături electrice sau intersecții feroviare, trafic aerian. Lufthansa Aerial Services vrea, potrivit datelor existente, să opereze singură drone pentru a oferi servicii, să formeze piloți și să certifice pe cât posibil chiar și anumite servicii de asigurare.
Potențialul de piață crește necontenit prin deschiderea reglementărilor, precum și viteza, progresele tehnologice și inovația de care DJI dă dovadă, explică Christian Hartmann, director de program în cadrul Lufthansa Aerial Services. Aplicațiile țintă cuprind mai multe domenii civile și comerciale, printre care inspecție, măsurători și monitorizare.
Lufthansa Aerial Service este deja implicată în proiecte de domeniul traficului aerian, dar și în sectorul aeroporturilor. Chiar și în cazul inspecțiilor suprafețelor exterioare a aparatelor de zbor se lucrează deja cu tehnică Lufthansa. DJI este cel mai mare producător de drone de la nivel mondial. Compania din Shenzen vinde din anul 2013 drone, având mare succes la consumatori și directori de filme, anul trecut ar fi înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de dolari. Pe baza rundelor de finanțare de anul trecut, compania este evaluată la o valoare de aproximativ opt miliarde de dolari.