Lufthansa nu mai zboară către Venzuela

8d9d78c07cc5539a4642efa325e4fc7c

Tot mai multe companii aeriene își încheie activitatea pe relația cu Venezuela, acum chiar și compania germană Lufthansa. În timp ce zborurile către Caracas sunt goale, cele de întoarcere sunt arhipline. Mulți oameni fug de sărăcie, inflație și violență. Țara se confruntă cu ruina.

La zona de încărcare mărfuri de la Caracas nu mai există nimic. Nici măcar o navă de containere, doar câteva containere pierdute prin aeroport. Bun venit în Venezuela, o țară cu cea mai mare inflație din lume și un guvern socialist, care nu mai poate să își hrănească propriul popor. Pentru a întregi imaginea crizei trebuie să aruncăm o privire asupra aeroportului internațional “Simón Bolívar”. La caruselul de bagaje mai așteaptă poate vreo 25 de oameni, din zborurile ce aterizează aici poate mai coboară maxim 40-50 de oameni.

Mary Mujica și soțul ei au părăsit Venezuela în urmă cu câțiva ani în favoarea Spaniei. Iar acum ei vor să își viziteze familia în mijlocul acestei crize, având presimțiri sumbre. Pilotul Lufthansa trece și el prin zonă, dar nu dorește să spună nimic. Mujica spune că tot mai puțini vin în această direcție.

Soții Mujica au venit cu unul dintre ultimele zboruri Lufthansa către Caracas. Atmosfera pe aeroportul din capitală este aproape înfricoșătoare. Trei vânzători de la magazinele Duty Free se învârt pe scaunele lor și se joacă pe telefon. Clienți? Nici vorbă. La două companii de închirieri auto așteaptă doi bărbați să le împacheteze bagajele în folii de plastic, dar clienții nu mai apar. Biroul de turism este închis de mult. Există însă mulți soldați înarmați.

Lufthansa a introdus un zbor către Caracas încă din anul 1971, iar acesta este scos din ofertă deja de vineri. Biroul din Caracas al companiei va rămâne însă deschis, se speră încă la o schimbare. Dificila situație economică și lipsa posibilităților de a transforma valuta locală în dolari american, au condus la acest pas, spune purtătorul de cuvânt Thomas Jachnow.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-fliegt-nicht-mehr-nach-Venezuela-article17959221.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 21