Lufthansa preia Brussels Airlines

67801602

Lufthansa se extinde în continuare și intră acum în posesia Brussels Airlines. CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, vrea să dezvolte subsidiara Eurowings pentru a putea lupta de la egal la egal cu concurenți precum Ryanair sau Easyjet.

Lufthansa vrea să își întărească afacerile low-cost prin preluarea Brussels Airlines. Consiliul de administrație a autorizat achiziția acțiunilor rămase la compania aeriană belgiană, a anunțat miercuri concernul german. Pe agenda consiliului de administrație stă chiar și o posibilă preluare a unor părți din Air Berlin.

Flota europeană a propriei subsidiare low-cost este formată din 90 de aeronave, iar aceasta va fi majorată semnificativ prin preluarea companiei aeriene de la Bruxelles. Directorul executiv al Lufthansa, Carsten Spohr, vrea să ajute Eurowings să facă față competiției din partea Ryanair și Easyjet.

Potrivit relatărilor, Lufthansa vrea să închirieze  40 de aeronave Airbus pentru distanțe medii de la Air Berlin și să le pună în slujba Eurowings. Air Berlin se află într-o situație financiară dificilă. A doua cea mai mare companie aeriană germană are datorii de aproape un miliard de euro, fiind susținută de aproape doi ani pe linia de plutire doar prin intermediul infuziilor de capital din partea acționarului majoritar arab, Etihad.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-uebernimmt-Brussels-Airlines-article18743461.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =