Lufthansa preia parte din zborurile Air Berlin

47621516

Lufthansa vrea potrivit unui raport din presă să preia o treime din zborurile concurentului său Air Berlin. Astfel, concernul problematic va fi salvat și pe lângă asta, se va împiedica extinderea Ryanair și Easyjet.

Air Berlin o duce prost. Salvarea concernului este însă aproape. “Süddeutsche Zeitung” spune că Lufthansa intenționează să cumpere o parte din zborurile de linie ale Air Berlin. Consiliul de administrație vrea acest lucru, potrivit informațiilor SZ, iar decizia se va lua în cadrul unei reuniuni de la sfârșitul lunii septembrie. Afacerile includ o colaborare a Lufthansa cu acționarul majoritar Air Berlin, Etihad Airways. Există însă diferențe privind amploarea operațiunii.

Preluarea parțială arată astfel: Lufthansa ar trebui ca în următorula sezon de iarnă să închirieze circa 40 de avioane de la Air Berlin, împreună cu echipajele aferente. Planul de zboruri de iarnă intră în vigoare la 31 octombrie. La acest așa-numit “Wet Lease” Air Berlin va prelua partea care nu include nodurile Berlin și Düsseldorf. Lufthansa va integra zborurile preluate în filiala sa low-cost Eurowings, care va prelua riscul comercial pentru zboruri. Compania aeriană ca va efectua efectiv zborurile va primi de obicei o rată orară convenită, care trebuie să acopere toate costurile. Air Berlin va avea în continuare sub 100 de rute, care înseamnă o scădere cu aproximativ 30% față de activitatea din prezent și se va concentra în continuare doar asupra capitalei Berlin și metropolei Düsseldorf.

Lufthansa și Eithad au un mare interes strategic pentru ca negocierile să aibe un rezultat pozitiv. Lufthansa vrea să împiedice prăbușirea necontrolată a Air Berlin. Ryanair și Easyjet vor încerca atunci să acopere locul rămas și vor staționa mult mai multe avioane pe aeroporturile germane. Vor deveni atunci concurenți incomozi pentru Lufthansa și vor pune mult mai multe probleme decât o face Air Berlin. Lufthansa intenționează să își extindă rapid divizia sa low-cost, Air Berlin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-uebernimmt-Teil-der-Air-Berlin-Fluege-article18607936.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 68